Middag er enkelt å lage glutenfritt, utfordringen er saus. I stedet for meljevning bruker jeg maizenna og/eller kokte grønnsaker for å jevne sausen.
Gjort i en fei:
ca. 5dl vann
1 terning Toro grønnsaksbuljong
litt sukkerkulør
1dl fløte
1skive brunost
1ts tyttebærsyltetøy
1ts pepper
Bland alle ingrediensene. Bland deretter 2ss maizenna i ca.2 dl vann som du jevner sausen med.
Kok opp og server.
For å få både god smak og tykne sausen har jeg også brukt noen skjeer av Toro sin Kok og Kjøl brun saus. Den finnes også i hvit saus og noen supper.
https://www.allergimat.no/butikk/s/products/view.html?p=1509691&ref=search
Litt mer forseggjort brun saus:
1 ss stekesmør
1/2 løk
1 båt potet
3 dusker brokkoli
ca. 5dl vann
1 terning Toro kjøttbuljong
litt sukkerkulør
1dl fløte
1ts sukker
1ts tyttebærsyltetøy
1ts pepper
Del opp løk og stek den blank i smør sammen med en båt potet. Ha i resten av ingrediensene og kok til brokkolien er gjennomkokt. Bruk deretter en stavmikser til du får en jevn og fin saus.
Klar til servering.
Gjort i en fei:
ca. 5dl vann
1 terning Toro grønnsaksbuljong
litt sukkerkulør
1dl fløte
1skive brunost
1ts tyttebærsyltetøy
1ts pepper
Bland alle ingrediensene. Bland deretter 2ss maizenna i ca.2 dl vann som du jevner sausen med.
Kok opp og server.
For å få både god smak og tykne sausen har jeg også brukt noen skjeer av Toro sin Kok og Kjøl brun saus. Den finnes også i hvit saus og noen supper.
https://www.allergimat.no/butikk/s/products/view.html?p=1509691&ref=search
Litt mer forseggjort brun saus:
1 ss stekesmør
1/2 løk
1 båt potet
3 dusker brokkoli
ca. 5dl vann
1 terning Toro kjøttbuljong
litt sukkerkulør
1dl fløte
1ts sukker
1ts tyttebærsyltetøy
1ts pepper
Del opp løk og stek den blank i smør sammen med en båt potet. Ha i resten av ingrediensene og kok til brokkolien er gjennomkokt. Bruk deretter en stavmikser til du får en jevn og fin saus.
Klar til servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar