Brun saus til husmannskost

Middag er enkelt å lage glutenfritt, utfordringen er saus. I stedet for meljevning bruker jeg maizenna og/eller kokte grønnsaker for å jevne sausen.






















Gjort i en fei:

ca. 5dl vann
1 terning Toro grønnsaksbuljong
litt sukkerkulør
1dl fløte
1skive brunost
1ts tyttebærsyltetøy
1ts pepper

Bland alle ingrediensene. Bland deretter 2ss maizenna i ca.2 dl vann som du jevner sausen med.
Kok opp og server.

For å få både god smak og tykne sausen har jeg også brukt noen skjeer av Toro sin Kok og Kjøl brun saus. Den finnes også i hvit saus og noen supper.

https://www.allergimat.no/butikk/s/products/view.html?p=1509691&ref=search




Litt mer forseggjort brun saus:

1 ss stekesmør
1/2 løk
1 båt potet
3 dusker brokkoli
ca. 5dl vann
1 terning Toro kjøttbuljong
litt sukkerkulør
1dl fløte
1ts sukker
1ts tyttebærsyltetøy
1ts pepper

Del opp løk og stek den blank i smør sammen med en båt potet. Ha i resten av ingrediensene og kok til brokkolien er gjennomkokt. Bruk deretter en stavmikser til du får en jevn og fin saus.

Klar til servering.


Kommentarer